Te zanima delo na področju medkulturnega turizma in kulinarike? Želiš poklicno razvijati sodobne kulinarične ideje in produkte? Delaš v turizmu ali na področju kulinarike in želiš svoja znanja, storitve ali produkte nadgraditi?
Vabimo te, da se prijaviš na inovativna in brezplačna izobraževanja. Ker si želimo, da pridobiš čim več znanj in veščin po meri, ti omogočamo, da se udeležiš enega ali več spodnjih sklopov usposabljanj.
Enak program usposabljanja bomo izvedli ločeno na dveh lokacijah – ena izvedba bo v Kopru in druga v Novi Gorici.
KOMU JE USPOSABLJANJE NAMENJENO?
Vsem, ki bi želeli pridobiti nove izkušnje in kompetence za delo na področju medkulturnega turizma in kulinarike.
Prednost pri prijavi bodo imeli_e pripadniki in pripadnice manjšinskih skupnosti, predvsem posameznice in posamezniki z manjšinskim ali priseljenskim ozadjem (osebno ali v družini, priseljenci prve, druge, tretje itn. generacije, posameznice in posamezniki iz mešanih zakonov/družin …).
OBSEG UR: 60 Pridobite znanja in veščine za: Ogledali si boste dobre prakse in imeli priložnost delati na razvoju ali nadgradnji lastnih idej, storitev, produktov idr.
IZVEDBA: 10. februar – 9. april 2022, 6 dodatnih ur po dogovoru z udeleženci
– uporabo medkulturnega pristopa pri delu v kulturnem in gastronomskem turizmu,
– vključevanje raznolike kulturne dediščine v turistično ponudbo,
– promocijo kulturne dediščine,
– snovanje turističnih produktov, storitev in doživetij,
– trženje in komuniciranje turističnih produktov in storitev,
– odkrivanje turističnih potencialov v lastnem okolju.
OBSEG UR: 60 Pridobite znanja in veščine za: Imeli boste priložnost za udeležbo na start-up vikendu. S priznanimi strokovnjaki boste lahko delali na razvoju ali nadgradnji svojih idej, produktov ali storitev. Ogledali si boste tudi dobre prakse.
IZVEDBA: 26. maj – 17. junij 2022, 5 dodatnih ur po dogovoru z udeleženci
– razvoj inovativne medkulturne kulinarične ponudbe,
– upravljanje in delo v gostinstvu,
– promocijo in ohranjanje raznolikih kulinaričnih izročil,
– promocijo in sodobno trženje jedi,
– organizacijo gostinskih dogodkov.
OBSEG UR: 40 Pridobite znanja in veščine za: Spoznali boste dobre prakse in imeli priložnost razviti svoje poslovne ali projektne ideje.
IZVEDBA: 6. – 22. oktober 2022
– projektni management,
– pridobivanje sredstev,
– vodenje organizacije in tima,
– sodobno komuniciranje, odnose z mediji in uporabo novih medijev,
– izdelavo poslovnega načrta.
OBSEG UR: 80 ur na udeleženko oz. udeleženca 10 udeleženk in udeležencev usposabljanja bo dobilo priložnost sodelovati pri izobraževanju na delu v organizacijah in podjetjih. Pridobili boste praktična znanja in izkušnje, potrdilo o udeležbi in priporočilno pismo. Usposobljeni boste za učinkovito delovanje na področju kulture, kulturnega in gastronomskega turizma in kulinarike in si zagotovili trajno pridobitev znanj za učinkovit nastop na trgu dela.
IZVEDBA: izobraževanje in praktično delo v organizacijah in podjetjih
Te zanima več informacij v povezavi s posameznim sklopom usposabljanj? Prenesi datoteko, ki vsebuje vse ključne informacije o posameznih sklopih.
1. IN 2. SKLOP:
udeležba vsaj 70 % predvidenih ur
3. SKLOP:
100 % novo vpisani, najmanj 16 ur za udeležence sklopa 1 in 2
4. SKLOP:
udeležba na vsaj enem od predhodnih sklopov. Objavljen bo odprt poziv za prijavo. Po opravljenem usposabljanju in za udeležbo na vsaj enem sklopu boste prejeli potrdilo o udeležbi.
Prijave za drugi sklop usposabljanja, ki ga bomo (večinoma) izvedli prek platforme Zoom, so že odprte! Prijavite se lahko tudi na vse ostale sklope.
Vodja komuniciranja
Darja Oražem
Gortanov trg 15, 6000 Koper
E-naslov: pr@pina.si