Okusi Medkulturnosti

USPOSABLJANJE

Te zanima delo na področju medkulturnega turizma in kulinarike? Želiš poklicno razvijati sodobne kulinarične ideje in produkte? Delaš v turizmu ali na področju kulinarike in želiš svoja znanja, storitve ali produkte nadgraditi?

Vabimo te, da se prijaviš na inovativna in brezplačna izobraževanja. Ker si želimo, da pridobiš čim več znanj in veščin po meri, ti omogočamo, da se udeležiš enega ali več spodnjih sklopov usposabljanj.

Enak program usposabljanja bomo izvedli ločeno na dveh lokacijah – ena izvedba bo v Kopru in druga v Novi Gorici.

KOMU JE USPOSABLJANJE NAMENJENO?

Vsem, ki bi želeli pridobiti nove izkušnje in kompetence za delo na področju medkulturnega turizma in kulinarike.

Prednost pri prijavi bodo imeli_e pripadniki in pripadnice manjšinskih skupnosti, predvsem posameznice in posamezniki z manjšinskim ali priseljenskim ozadjem (osebno ali v družini, priseljenci prve, druge, tretje itn. generacije, posameznice in posamezniki iz mešanih zakonov/družin …).

OBSEG UR: 60  
IZVEDBA: 10. februar – 9. april 2022, 6 dodatnih ur po dogovoru z udeleženci

Pridobite znanja in veščine za:
– uporabo medkulturnega pristopa pri delu v kulturnem in gastronomskem turizmu,
– vključevanje raznolike kulturne dediščine v turistično ponudbo,
– promocijo kulturne dediščine,
– snovanje turističnih produktov, storitev in doživetij,
– trženje in komuniciranje turističnih produktov in storitev,
– odkrivanje turističnih potencialov v lastnem okolju.

Ogledali si boste dobre prakse in imeli priložnost delati na razvoju ali nadgradnji lastnih idej, storitev, produktov idr.

OBSEG UR: 60
IZVEDBA: 26. maj – 17. junij 2022, 5 dodatnih ur po dogovoru z udeleženci

Pridobite znanja in veščine za:
– razvoj inovativne medkulturne kulinarične ponudbe,
– upravljanje in delo v gostinstvu,
– promocijo in ohranjanje raznolikih kulinaričnih izročil,
– promocijo in sodobno trženje jedi,
– organizacijo gostinskih dogodkov.

Imeli boste priložnost za udeležbo na start-up vikendu. S priznanimi strokovnjaki boste lahko delali na razvoju ali nadgradnji svojih idej, produktov ali storitev. Ogledali si boste tudi dobre prakse.

OBSEG UR: 40
IZVEDBA: 6. – 22. oktober 2022

Pridobite znanja in veščine za:
– projektni management,
– pridobivanje sredstev,
– vodenje organizacije in tima,
– sodobno komuniciranje, odnose z mediji in uporabo novih medijev,
– izdelavo poslovnega načrta.

Spoznali boste dobre prakse in imeli priložnost razviti svoje poslovne ali projektne ideje.

OBSEG UR: 80 ur na udeleženko oz. udeleženca
IZVEDBA: izobraževanje in praktično delo v organizacijah in podjetjih

10 udeleženk in udeležencev usposabljanja bo dobilo priložnost sodelovati pri izobraževanju na delu v organizacijah in podjetjih. Pridobili boste praktična znanja in izkušnje, potrdilo o udeležbi in priporočilno pismo. Usposobljeni boste za učinkovito delovanje na področju kulture, kulturnega in gastronomskega turizma in kulinarike in si zagotovili trajno pridobitev znanj za učinkovit nastop na trgu dela.

Trenutno je odprta prijava še za naslednji dve delavnici: 


Nadgradnja karierne poti skozi stanje flow in metode LEGO® SERIOUS PLAY®
torek, 21. februar 2023, Xcenter (Delpinova ulica 20, Nova Gorica), 16.30 – 20.30

Na delavnici se bomo spoznali s flow stanjem, ki je optimalno stanje naše zavesti, ko nas določena aktivnost tako prevzame, da se popolnoma osredotočimo, pozabimo na svet okoli sebe in nam čas mineva hitreje kot običajno. V tem stanju smo najbolj produktivni in lahko ga dosežemo tudi pri delu. Za uspešnost pri podjetniški poti kot tudi zaposljivosti na trgu dela je zelo dobrodošlo, da vemo, v kateri aktivnosti sami vstopamo v flow, saj to vodi v večje zadovoljstvo pri delu, tako za nas, kot za naše delodajalce in partnerje. Na delavnici bomo flow stanje in glavne notranje motivatorje odkrivali preko metode LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP), ki nam bo pomagala, da poglobimo pogled vase in se tako nekaj novega naučimo tudi o sebi.

O moderatorju in predavatelju
Jaka Oman je od leta 2017 certificirani LEGO® SERIOUS PLAY® fasilitator in je do danes opravil več kot 100 LSP delavnic v 6 državah. Od leta 2020 je prvi član Flow Research Collectiva (FRC) iz Slovenije, ki se z raziskovanjem, eksperimentiranjem in treniranjem flow stanja ukvarja že od leta 2019. V tem času je opravil več izobraževanj na to temo: Flow Fundamentals 4.0 (FGP), Zero To Dangerous (FRC), High Flow Coaching (FRC), Enter the Gnar (FRC) in Distraction Disruptor (FRC), preko katerih je danes v stiku z zadnjimi svetovnimi dognanji na področju flow stanja. Flow Research Collective je namreč vodilna svetovna skupina s področja flow znanosti in raziskav. Na temo flowa je že predaval v Sloveniji in tujini (Italija, Hrvaška, Madžarska in Srbija).

Food blogging z Matejo Delakorda
sobota, 25. februar 2023, Xcenter (Delpinova ulica 20, Nova Gorica), 11.00 – 14.00

Predstavitev dobre prakse food blogginga.

Mateja Delakorda je kulinarična novinarka, urednica in razvijalka receptov za domačo uporabo. Na pot, ki jo poklicno opravlja, jo je zaneslo, ko je pred leti začela pisati svoj blog. Pozneje je nastala še revija, zdaj pa je urednica Delovega portala Odprta kuhinja. Sodelovala je v številnih kulinaričnih zgodbah, kmalu pa bo pri Mladinski knjigi izšla še njena knjiga o nedeljskih sladicah.

Mateja nam bo v prvem delu dogodka predstavila svojo zgodbo, razložila nam bo, kaj jo je popeljalo do tega, da opravlja sanjsko službo, pri kateri združuje novinarsko izobrazbo in ljubezen do kulinarike.

Druga dva dela pa bosta bolj izobraževalne narave. Vas zanima, kako se razvije recept? Od ideje, testiranja, fotografiranja ali snemanja in nazadnje še pravilne predstavitve, ki občinstvu najbolj tekne.

Tretji del bo namenjen pisanju za splet. Kako recept ali kulinarični tekst nasloviti, da bo dosegel širšo množico? Kako ga napisati in opremiti, da je SEO optimiziran in tako doseže več ljudi?

Na usposabljanju, za katerega se prijavljate, prejmete dragocena znanja, vrednost usposabljanja pa znaša 5.000 eur. Vaša udeležba je povsem brezplačna.

Ker se je na prejšnje sklope prijavilo nekaj ljudi, ki udeležbe niso jemali resno, vas prosimo, da resno premislite, če se lahko usposabljanja udeležite in nam v primeru, da se ne morete udeležiti katerega od sklopov, to tudi pravočasno sporočite, da lahko vaše mesto namenimo komu drugemu.

S prijavo se strinjate, da nas boste obvestili pravočasno.

 

KAKO SE PRIJAVIŠ?

Prijave za zadnji sklop usposabljanja Okusi medkulturnosti v Novi Gorici so še vedno odprte.

Start typing to see posts you are looking for.

MEDIJSKO SREDIŠČE

Vodja komuniciranja
Darja Oražem
Gortanov trg 15, 6000 Koper
E-naslov: pr@pina.si 

Prenos celostne grafične podobe