Okusi Medkulturnosti

NOVICE

ZAČEL SE JE PROJEKT OKUSI MEDKULTURNOSTI

Z njim bomo do februarja 2023 krepili zaposljivost in socialno vključenost pripadnikov italijanske narodne skupnosti, narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ in priseljencev na področju kulturnega in gastronomskega turizma ter kulinarike v Obalno-kraški in Goriški regiji.

Obe regiji imata izredno bogato kulturno dediščino in gastronomijo. Gre za izrazito večkulturni območji, skozi zgodovino prepletenih z različnimi kulturnimi vplivi. Tradicionalno obe regiji opredeljuje bližina italijanske meje. Poleg italijanske narodne skupnosti (v Istri) pa v obeh regijah kot rezultat zgodovinskih in nedavnih migracij živi še mnogo drugih narodnih in etničnih skupnosti – tradicionalno iz nekdanje SFRJ in čedalje več tudi od drugod.

S pomočjo projekta bodo skupnosti lahko aktivno izrazile svojo kulturno identiteto in jo ohranjale, predvsem pa se bodo preko kulturnega in gastronomskega turizma ter kulinarike opolnomočile, aktivno sodelovale v oblikovanju kulturne, kulturno-gastronomsko-turistične in kulinarične ponudbe regij, ki bo trajnostno in razvojno naravnana.

Preberite več v opisu projekta.

Start typing to see posts you are looking for.

MEDIJSKO SREDIŠČE

Vodja komuniciranja
Darja Oražem
Gortanov trg 15, 6000 Koper
E-naslov: pr@pina.si 

Prenos celostne grafične podobe